maanantai 27. huhtikuuta 2015

määräaikaishuolto- ja korjaamoprosessit- tehtävä. osa 2 oppilaskorjaamo.

elikkä tehtävänä on siis raportoida oppilaskorjaamosta.
oppilaskorjaamossa toimitaan miltein samanlailla kuten normaali korjaamossa, mutta tätä "korjaamoa" vetävät oppilaat, opettajien yms. muiden avustuksella.

oppilaan tehtävät korjaamossa:
-ajan varaus asiakkaan autolle
-mahdollisten varaosien esikeräys/tilaus
-kun asiakas tuo auton huoltoon, siitä tehdään tyomääräys
-autoon tehdään tarvittavat toimenpiteet (huolto/korjaus)
-kun huolto/korjaus on valmis, työstä tehdään työseloste joka kirjataan tietokoneelle ja auto kirjataan valmiiksi, jolloin tietokone lähettää asiakkaalle tekstiviestin, että auto on valmis noudettavaksi.
-asiakkaan noutaessa autoa, työseloste käydään asiakkaan kanssa läpi (mitä autoon on tehty), sen jälkeen asiakkaalta laskutetaan huolto/korjaus. ja samalla kirjataan tietokoneelle että auto on luovutettu.

mikäli autossa selviää oletettua enemmän vikoja korjauksen aikana, asiakkaaseen täytyy ottaa yhteyttä esim. puhelimitse että korjataanko kyseiset viat.

-oppilaskorjaamossa oppii selvemmin työn kulun ja sen että miten koko prosessin pitää toimia "rytmissä" että huollot yms. saadaan ajallaan tehtyä.

2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä kirjoituksesta. Tyttärelle on juuri ostettu auto, ja mietimme jo tulevia määräaikaishuoltoja. On hyvä tietää, ettei ns. ylimääräisiä vikoja korjata ilman, että asiakkaalle soitetaan ensin. Onneksi meillä ei määräaikaishuolto kuitenkaan vielä ole edessä, sillä auto on ollut käytössä vasta kaksi kuukautta.
    https://www.startauto.fi/huoltopalvelut/maaraaikaishuolto

    VastaaPoista
  2. Tuo on kätevää, että lähetetään viesti heti omistajalle kun auton voi noutaa. Meillä on jarrujen kanssa ongelmia. Täytyisi käydä myös autokorjaamolla ja kysyä vapaita aikoja. http://www.motofix.fi/huoltopalvelut/

    VastaaPoista