keskiviikko 20. elokuuta 2014

Korjaamo laitteet

Selostusta korjaamo laitteista

Hallinosturi:

Hallinosturia käytetään autojen nostamiseen jotta auton alle pääsisi helposti käsiksi.
Halli nosturin käyttö on helppoa, ensiksi auto ajetaan nosturin päälle ja jos on tarve niin alle laitetaan kumi tyynyt jotta auton helmat/pohja ei hajoa. Kun auto on hyvin ja tukevasti nosturin päällä, nosturi ohjataan ylos painamalla nappia, samoin alas päin.
Halli nosturin käytön yhteydessä kannattaa käyttää turvakenkiä koska autoa laskiessa jalka voi jäädä nosturin alle. Hallinosturia käytettäessä kannattaa olla varovainen muutenkin ettei auto kaadu/tipu pois nosturilta.


Paineilma laitteet:

Paineilma laitteita käytetään monen laisiin töihin (kuvassa paineilmakäyttöinen pulttipyssy, jota käytetään pulttien irroitaminseen sekä kiinnittämiseen)
Paineilma laitteet toimivat kompressorilla, jonne kertyy kova ilman paine, joka siirretään paineilma letkuja pitkin työkaluille.
Paineilma laitteiden kanssa täytyy myöskin olla varovainen sillä kova ilmanpaine voi jopa sokeuttaa.



Pakokaasun poisto imuri:

Pakokaasun poisto imuria käytetään poistamaan pakokaasu laittamalla letku auton pakoputkeen. Sillä jos autoa käytetään käynnissä korjaamo hallissa niin silloin halli täyttyy pakokaasulla mutta imuri poistaa pakokaasun saman tien. 


Renkaiden tasapainoitus laite:

Tätä laitetta käytetään vanteen kierouden mittaukseen.
Ensiksi rengas kiinnitetään koneeseen jonka jälkeen kuomu lasketaan ja rengas rupeaa pyörimään ja mittaa vanteen kierouden jonka jälkeen laite ilmoittaa mihin kohtaan pitää laittaa ja minkä kokoinen paino. Laitetta käyttäessä kannattaa varoa ettei rengas pääse irti pyöriessään laitteessa.


Renkaan vaihto kone:

Kone on tarkoitettu helpoittamaan renkaan vaihtoa.
Ensiksi rengas laitetaan koneesen oikealle paikalle kiinni jonka jälkeen laitteessa olevalla "rullalla" painatetaan rengas pois jännityksestä. Seuraavaksi koneessa olevalla "rengas raudalla" kumi nostetaan ohjurin päälle, sitten rengasta pyöritetään polkimesta jolloin kumi nousee pois paikoiltaan.
Laitteella voi myös "vängätä" kumin takaisin vanteelle .
Laitetta käyttäessä täytyy varoa ettei sormet jää rengasta pyöritettäessä minnekkään väliin.


1 kommentti:

  1. Paljon onkin erilaisia välineitä. Tuttu juuri kertoi, että heidän yritys etsii hydrauliikkaputkia sarjatuotantona. Heillä on paljon näitä suurempia välineitä, nostureita ja muita. Mukava nähdä näitä kuviakin, kiitokset siitä. https://www.samet.fi/tuotanto-ja-palvelut

    VastaaPoista